Stage 14 – Kessel Eik (Netherlands) to Geldern (Germany)

Aan het kortste verblijf in Nederland (een half uur in etappe 13, gerepliceerd in etappe 14) komt een einde als #800Days Duitsland binnenkomt bij Venlo.

Hoewel het een paar honderd voet beklimmingen heeft net voor en na halverwege, is etappe 14 in feite een afdaling. Beginnend op 550 ft en snel nog eens zestig voet erop, is het voornamelijk een dag bergafwaarts, dal op 300 ft voordat een vervelende kleine klim naar de finish wordt gepresenteerd.

De route verlaat de N271 aan de noordoostelijke rand van de stad en biedt de competitieve rijder een korte, snelle stoot naar de grensovergang waar de Nederlandse Weselseeweg de Duitse Dammerbrucher Strabe wordt. Vanaf daar is het zeven mijl naar de finish in Geldern in het noordelijke Rijnland.

Afstand: 24 mijlen / 38 kilometer

Beklimming: 407 voeten / 124 meter

RGT Magische Weg: kJzaiQrPinao


The shortest of stays in the Netherlands (half an hour on Stage 13, replicated on Stage 14) comes to an end as #800Days crosses into Germany at Venlo.

Although it boasts a couple of hundred foot climbs just before and after halfway, stage 14 is basically a downhill gig. Starting at 550ft and quickly sticking another sixty feet on that, it’s predominantly a downhill day, troughing at 300ft before presenting a nasty wee climb to the finish.

Leaving the N271 on the north eastern edge of town, the route offers the competitive rider a short, fast blast to the border crossing where the Dutch Weselseeweg becomes the German Dammerbrucher Strabe. From there it’s seven miles to the finish at Geldern in the northern Rhineland.

Distance: 24 miles / 38 kilometres

Ascent: 407 feet / 124 metres

RGT Magic Road code: kJzaiQrPinao

Help kids fighting neuroblastoma. Visit: