Stage 12 – Beringen to Bree

Etappe 12: als we eindelijk stoppen met naar het noordoosten te gaan en recht naar het oosten gaan richting Duitsland (niet bestand tegen een tussenstop van een dag in Nederland). Twaalf is vrijwel de hele weg een slog. Het begint op zeeniveau, maar eindigt op bijna driehonderd voet boven, na bijna halverwege terug te zijn afgedaald naar waar het begon.

Vanuit Beringen gaat de weg noordwaarts naar Heppen, waar hij rechts langs de militaire basis Leopoldsburg loopt en verder richting de stad Peer, waar elk jaar in juli het jaarlijkse bluesfestival wordt gehouden. Na Peer vervolgt de weg een lange rechte klim naar Gerdingen waar de finish is rond een scherpe rechtshandige.

Afstand: 20 mijlen / 32 kilometer

Beklimming: 702 voeten / 214 meter

RGT Magische Weg: jKB6pRXz1crR


Stage 12: when we finally stop going north east and start heading straight east towards Germany (not withstanding a one day stopover in the Netherlands). Twelve’s a slog virtually the whole way. It starts off at sea level but finishes at nearly three hundred feet above, having descended almost back to where it started by halfway.

From Beringen, the road heads north to Heppen where it hangs a right past the military base at Leopoldsburg and onward towards the town of Peer, host to the annual blues festival each July. After Peer, the road continues a long straight climb to Gerdingen where the finish is round a sharp right hander.

Distance: 20 miles / 32 kilometres

Ascent: 702 feet / 214 metres

RGT Magic Road code: jKB6pRXz1crR

Help kids fighting neuroblastoma. Visit: