Stage 11 – Lubbeek to Beringen

Fase 11 is het vlees in de pijnsandwich van fase tien, elf en twaalf. Met praktisch nul plat, word je in slaap gesust in een vals gevoel van veiligheid terwijl de weg vijf mijl recht uit de pen daalt. Maar dat betaal je meteen daarna, want je hebt het grootste deel van de klim in slechts de helft van de afstand terug: dan ga je in de Deja Vu-modus en de route duikt opnieuw naar zeeniveau om vervolgens in de volgende vier mijl nog een keer te stijgen. Voeg nog een klim over de laatste vier mijl toe en dit is geen etappe die lichtvaardig moet worden opgevat.

Afstand: 21 mijlen / 34 kilometer

Beklimming: 440 voeten / 134 meter

RGT Magische Weg: iB71sEzXM5xo


Stage 11’s the meat in the pain sandwich of stages ten, eleven and twelve. With practically zero flat, you get lulled into a false sense of security as the road plummets for five miles straight out the pen. But you pay for that straight after as you regain most of the ascent in only half the distance: then you go into Deja Vu mode and the route once again dives down to sea level only to rise once more over the next four miles. Throw in another climb over the last four miles and this is not a stage to be taken lightly.

Distance: 21 miles / 34 kilometres

Ascent: 440 feet / 134 metres

RGT Magic Road code: iB71sEzXM5xo

Help kids fighting neuroblastoma. Visit: