Stage 10 – Maleizen to Lubbeek

Etappe 10 geeft het begin van een aantal zwaardere dagen in het zadel: als je dacht dat België vlak was, net als zijn buur, dan zouden etappes tien, elf en twaalf die theorie moeten verdrijven. Tientallen nogal hobbelig, met weinig rust, maar de echte moordenaar begint net na tien mijl wanneer een snelle afdaling van 300 voet naar Egenhovem wordt gevolgd door een veel meer kronkelige klim om de oorspronkelijke hoogte te herwinnen tegen de tijd dat de weg Leuven bereikt : tien seconden plezier gevolgd door vijftien minuten ploeteren. De ring rond Leuven is druk: gekenmerkt door een tweebaansweg en snelheidscamera’s: maar gelukkig heb je die rompslomp van RGT niet: de weg ziet er vrijwel hetzelfde uit.

Afstand: 21 mijlen / 34 kilometer

Beklimming: 653 voeten / 199 meter

RGT Magische Weg: deB43g59oBOt


Stage 10 kickstarts some tougher days in the saddle: if you thought Belgium was flat, like its neighbour, then stages ten, eleven and twelve should dispel that theory. Ten’s kinda lumpy, with rest in short supply, but the real killer kicks in just after ten miles when a rapid three hundred foot descent down towards Egenhovem is followed by a much more tortuous climb to regain the original elevation by the time the road reaches Leuven: ten seconds of fun followed by fifteen minutes of slog. The ring road round Leuven’s busy: characterised by a dual carriageway and speed cameras: but fortunately you don’t have any of that hassle of RGT: the road looks pretty much like any other.

Distance: 21 miles / 34 kilometres

Ascent: 653 feet / 199 metres

RGT Magic Road code: deB43g59oBOt

Help kids fighting neuroblastoma. Visit: